Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

25η Μαρτίου. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Γιορτάζουμε δηλαδή χαρμόσυνη είδηση, που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία, ότι ο Υιός του Θεού θα ενσαρκωθεί μέσω αυτής.
Όταν η Παναγία ρώτησε πώς είναι δυνατόν να αποκτήσει παιδί χωρίς άντρα, ο Αρχάγγελος τής είπε ότι το Άγιο Πνεύμα θα πάει σε εκείνη και με τη βοήθεια του Θεού θα γίνει η ενσάρκωση του Υιού του.
Έτσι η Παναγία συνέλαβε τον Υιό του Θεού, τον Ιησού Χριστό.

Όλα αυτά έγιναν πριν από περίπου 2008 χρόνια και πολύ σωστά έπραξε ο Πάνσοφος και τοποθέτησε το γεγονός στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Φανταστείτε το γεγονός να διαδραματίζεται στις μέρες μας.
Τα πράγματα θα ήταν κάπως έτσι:

Πρώτα-πρώτα θα του έβγαινε η πίστη ανάποδα του Θεού μέχρι να βρει παρθένα.
Αφού έβρισκε κάποια εν τέλει, ένας άγγελος θα έφερνε τη χαρμόσυνη είδηση και 5-6 δημοσιογράφοι θα διεκδικούσαν την αποκλειστικότητα της είδησης.
Η παρθένα θα έλεγε στον άγγελο ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού, θα του ανέλυε την άποψή της ότι το ανθρώπινο γένος προήλθε από τον Σείριο και θα την τεκμηρίωνε και με ακλόνητα επιχειρήματα.
Έτσι, ο άγγελος, θα αναγκαζόταν να πει ότι είναι απεσταλμένος από τον Σείριο και έχει ως αποστολή να εμφυτεύσει ένα έμβρυο από ένα γενετικά εξελιγμένο είδος ανθρώπων που έχει τη δυνατότητα να κάνει θαύματα.
Η παρθένα θα δεχόταν αμέσως να υποβληθεί στη διαδικασία και την εξέλιξη της υπόθεσης θα την παρακολουθούσαμε στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα όπου, ειδικοί ουφολόγοι-Σειρολόγοι, θα μας ανέλυαν εκτενώς τον τρόπο με τον οποίο ταξίδεψε ο άγγελος από τον Σείριο ως τη Γη.
Επίσης, ο Ευαγγελάτος θα μας παρουσίαζε το θέμα με αποδείξεις και ντοκουμέντα από κρυφές κάμερες, ενώ στα διαφημιστικά διαλείμματα, θα έπεφτε τρέιλερ από την εκπομπή της Τατιάνας που, ως άλλη Όπρα Γουίνφρεϊ, θα φιλοξενούσε την παρθένα στην εκπομπή της και θα ανέλυε την ηθικοκοινωνική πλευρά του γεγονότος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: